Hoe werkt de online veiling

Hoe werkt de online veiling

Bij een online veiling kan er in tegenstelling tot een zaalveiling uitsluitend via het internet geboden worden. Alle kavels hebben een sluitingstijd. Tot dit tijdsstip kan er op artikelen meegeboden worden. Indien er in de laatste vijf minuten voor het sluiten van een kavel nog een bod wordt uitgebracht dan wordt de openingstijd telkens met vijf minuten verlengd. Om deel te nemen aan de veiling zult u ingelogd moeten zijn.

Nadat u bent ingelogd zijn er drie tabbladen om de veiling te volgen.

menu

 

Tabblad 1, Catalogus:

In dit scherm kunt u op dezelfde manier als u van ons gewend bent de catalogus met artikelen bekijken. Bij ieder artikel staat een foto met daarnaast drie buttons:

 

Button 1 “Bieden”Als u op deze button drukt opent het venster waar u daadwerkelijk een bieding kunt doen.

bieden

U kunt nu kiezen voor een directe bieding of een automatische bieding. Als u een directe bieding wilt doen, dan is de laagst mogelijke bieding voor uw gemak vast ingevuld. Is er nog niet geboden, dan is dit de startprijs. Is er al wel geboden, dan is dit de laagst mogelijke volgende bieding. Het bedrag is in beide gevallen naar ieder willekeurig bedrag te verhogen.
Als u een automatische bieding doet dan kunt u een bedrag invullen tot waar u maximaal wilt meebieden. Het systeem dus zal bij tegenbiedingen dus automatisch voor u meebieden.
Artikelen waar u op heeft geboden worden zowel in het tabblad “Mijn biedingen” als in het tabblad “mijn favorieten” geplaatst.

 

Button 2 “Bekijken” Als u op deze button drukt opent er een venster waar u een grotere foto middels een zoomfunctie beter kunt bekijken. In dit venster kunt u ook direct weer op de buttons “Bieden” en “Naar favorieten” drukken.

 

Button 3 “+ Favorieten” Als u op deze button drukt plaatst u het artikel in de map “Favorieten” Zo kunt u het artikel makkelijk volgen en er eventueel op een later tijdstip nog op bieden. In de catalogus verdwijnt bij het artikel vervolgens de button “+Favorieten” zodat u ook in de catalogus in één oogopslag kunt zien welke artikelen reeds naar het tabblad “Mijn favorieten“ zijn geplaatst.

 

Tabblad 2, “Mijn Biedingen”

In dit scherm treft u een overzicht aan van enkel alle artikelen waarop u heeft geboden. Om het nog overzichtelijker te maken zijn alle artikelen waar u de hoogste bieder bent groen gekleurd. Bij de rode artikelen bent u overboden. Middels de button “Bieden” kunt u ook vanuit dit scherm een nieuw bod plaatsen.

 

Tabblad 3, “Mijn Favorieten”

In dit scherm treft u een overzicht aan van alle artikelen waarop u nog niet heeft geboden, maar welke u wel wilt volgen, zodat u op een later tijdstip alsnog kunt bieden. Middels de button “Bieden” kunt u ook vanuit dit scherm een nieuw bod plaatsen.
Ook treft u hier de artikelen aan waarop al wel heeft geboden. Zo heeft u altijd in één scherm een overzicht van de voor u belangrijke artikelen.